Vuosittainen Eurooppa-poliittinen keskustelunavaus Turussa

Eurooppa-foorumi

Eurooppa-foorumi on Suomen johtava Eurooppa-poliittinen keskusteluareena ja vuosittain Turussa järjestettävä poliittisen sesongin avaus, jossa pohditaan Suomen roolia Euroopassa ja Euroopan unionissa. Aboa on ollut toteuttamassa Eurooppa-foorumia jo vuodesta 2019. Olemme olleet tiiviisti mukana kehittämässä ja laajentamassa foorumia, josta on muodostunut merkittävä kansalaiskeskustelutilaisuus.

Vuonna 2023 Eurooppa-foorumi kokosi kuudetta kertaa keskustelemaan lähes 800 päättäjää, asiantuntijaa ja kansalaista. Kolmen päivän aikana toteutettiin 38 korkealaatuista ohjelmaosuutta yli 40 ohjelmajärjestäjän ja 170 puhujan voimin. Livelähetyksissä vieraili tapahtuman aikana lähes 2 800 uniikkia kävijää.

Näin tehtiin

  • Paikan päällä toteutettujen järjestelyjen lisäksi Aboa Events on toteuttanut livestriimien suunnittelun ja toteutuksen yhdessä Rajuliven kanssa.
    Vuonna 2022 toimme livestriimiin mukaan simultaanitulkkauksen.
  • Aboa Events on ollut mukana Eurooppa-foorumin suunnittelusta aina jälkityöhön asti. Vastuualueisiimme on kuulunut mm.
  • Tapahtumatuotannon hallinta, koordinointi ja johtaminen, ohjelmakoordinointi, sisäinen viestintä sekä kutsu- ja ilmoittautumisprosessi.
  • Tapahtumaa on järjestetty useassa eri lokaatiossa Turun keskustassa, kuten Hansakorttelissa, Kauppatorilla ja Turun Kaupunginteatterissa. Foorumiin on vuosittain saapunut satoja puhujia ja keskustelua seurannut tuhansia kävijöitä.
  • Aboa Events koordinoi ja tekee yhteistyötä kaikkien Eurooppa-foorumiin osallistuvien tahojen kanssa.
Kuvassa Turun torille pystytetty lava keskustelijoille.

”Aboa Events on ollut erinomainen yhteistyökumppani. Jokainen kohtaaminen Aboan kanssa on merkinnyt sujuvaa ja saumatonta kommunikointia, mikä on tehnyt ison konferenssin järjestämisestä huomattavasti helpompaa. Aboan väki ei ainoastaan tee työtään ammattitaidolla, vaan myös sitoutuu sydämellään projektiin, tuoden pöytään intoa ja asiantuntemusta. Lisäksi arvostan sitä, kuinka Aboa on aina askeleen edellä tapahtuma-alan kehityksessä. He tuovat jatkuvasti innovatiivisia ideoita pöytään, mikä auttaa kehittämään vuotuista tapahtumaamme eteenpäin. Aboan kanssa tehdyn yhteistyön myötä on voinut olla luottavaisin mielin, että tapahtuma onnistuu ja ihmiset viihtyvät.”

Matti Niemi
Eurooppa-foorumi Ry:n puheenjohtaja

Kysy meiltä lisää

Gunilla Sjöberg
Events Director
gunilla.sjoberg@certia.fi
+358 40 515 153

Tina Ahonen
Senior Event Manager
tina.ahonen@certia.fi
+358 40 725 3538