Årlig diskussionsstart om Europafrågor i Åbo

Europa-forum

Europaforum i Åbo är det årliga startskottet på den politiska höstsäsongen och är numera det främsta diskussionsforumet om Europafrågor i Finland. Aboa har arrangerat Europaforumet sedan 2019 och har varit involverat i utvecklingen av evenemanget, som har utvecklats till ett viktigt forum för medborgardialog om Finlands roll i EU och Europas framtid.

År 2023 samlade Europaforum för sjätte gången nästan 800 beslutsfattare, experter och medborgare. Under tre dagar genomfördes 38 högkvalitativa programsessioner med över 40 programarrangörer och 170 talare. Under livesändningarna hade evenemanget drygt 2 800 unika besökare.

År 2022 introducerade vi Speakers’ Corner, ett initiativ tillsammans med arrangörerna för att väcka intresse och förståelse för Europafrågor bland allmänheten.

Arrangemanget i korthet

  • Utvecklingen av hybridkonceptet har inte bara möjliggjort en global publik utan också öppnat upp för nya nivåer av delaktighet. Under 2022 tog vi ytterligare steg genom att inkludera simultantolkning i livestreamingen, vilket markant förbättrade tillgängligheten och inklusiviteten. Detta gjorde evenemanget tillgängligt för en ännu bredare och internationell publik.
  • Aboa Events har en nyckelroll i att forma och genomföra Europaforum från början till slut. Våra ansvarsområden sträcker sig från strategisk evenemangsplanering till detaljerad programkoordinering och -planering samt effektiv evenemangsproduktion.
  • Europaforum har vuxit till en årlig tradition och en betydelsefull mötesplats för diskussioner om Europas framtid. Genom att välja varierande evenemangsplatser runt om i Åbo centrum, såsom Hansakvarteret, Salutorget och Åbo stadsteater, skapar vi en dynamisk och engagerande atmosfär som väsentligt bidrar till evenemangets framgång.
  • Genom att smidigt samordna med tiotals programarrangörer och leverantörer av evenemangstjänster, har vi etablerat en stark samarbetsstruktur som är avgörande för evenemangets framgång.

”Aboa Events har varit en utmärkt samarbetspartner. Varje möte med Aboa har inneburit smidig kommunikation, vilket har gjort det betydligt enklare att arrangera en stor konferens. Teamet på Aboa utför inte bara sitt arbete professionellt utan engagerar sig också helhjärtat i projektet, och bidrar därmed med entusiasm och expertis. Dessutom uppskattar jag hur Aboa alltid är i framkanten av utvecklingen av evenemangsbranschen. De presenterar fortlöpande innovativa idéer som hjälper till att driva vårt årliga evenemang framåt. Genom samarbetet med Aboa har jag kunnat vara trygg i vetskapen att evenemanget kommer att lyckas och att deltagarna kommer att trivas.”

Matti Niemi
Ordförande för Eurooppa-Foorumi Turussa ry – Europa Forum i Åbo rf.

Kontakt oss

Gunilla Sjöberg
Events Director
gunilla.sjoberg@certia.fi
+358 40 515 153

Tina Ahonen
Senior Event Manager
tina.ahonen@certia.fi
+358 40 725 3538